Shipstation and customs form pricing

For general questions and discussions specific to the AbleCommerce GOLD ASP.Net shopping cart software.
Post Reply
User avatar
compunerdy
Admiral (ADM)
Admiral (ADM)
Posts: 1259
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:55 pm

Shipstation and customs form pricing

Post by compunerdy » Tue Nov 05, 2019 2:48 pm

When orders are transferred to shipstation they do not reflect the discounted prices so customers are getting charged more for import fees. The only way to adjust this that I have seen is to go in and edit every items price in shipstation manually.

Is there a different way to approach this?

User avatar
Katie
AbleCommerce Admin
AbleCommerce Admin
Posts: 2644
Joined: Tue Dec 02, 2003 1:54 am
Contact:

Re: Shipstation and customs form pricing

Post by Katie » Wed Nov 13, 2019 7:37 pm

Please provide a little more detail about this issue -

they do not reflect the discounted prices so customers are getting charged more for import fees.

Which discounted prices are you speaking of? I don't understand what isn't working, so please provide some steps so I can try and reproduce this.

Thanks
Katie
Thank you for choosing AbleCommerce!

http://help.ablecommerce.com - product support
http://wiki.ablecommerce.com - developer support

User avatar
compunerdy
Admiral (ADM)
Admiral (ADM)
Posts: 1259
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:55 pm

Re: Shipstation and customs form pricing

Post by compunerdy » Thu Nov 14, 2019 10:28 am

If we have for instance a 10% sale.. the prices carried over to shipstation do not reflect the sale prices..just the normal prices.

User avatar
Katie
AbleCommerce Admin
AbleCommerce Admin
Posts: 2644
Joined: Tue Dec 02, 2003 1:54 am
Contact:

Re: Shipstation and customs form pricing

Post by Katie » Thu Nov 14, 2019 10:50 am

Sorry Tim. I think I was getting tired last night when I asked what now seems really obvious :) I will test this as soon as I can.

Thanks
Katie
Thank you for choosing AbleCommerce!

http://help.ablecommerce.com - product support
http://wiki.ablecommerce.com - developer support

User avatar
calvis
Rear Admiral (RADM)
Rear Admiral (RADM)
Posts: 708
Joined: Tue Jan 27, 2004 3:57 pm
Location: Redmond, WA

Re: Shipstation and customs form pricing

Post by calvis » Thu Nov 14, 2019 4:44 pm

I have confirmed this. The prices need to reflect actual price paid (minus discounts and coupons) for the international guys because of duties and taxes they may have to pay.
Able Customer Since 1999 Currently Running on GOLD R12 SR1 and PCI Certified.

User avatar
Katie
AbleCommerce Admin
AbleCommerce Admin
Posts: 2644
Joined: Tue Dec 02, 2003 1:54 am
Contact:

Re: Shipstation and customs form pricing

Post by Katie » Fri Nov 22, 2019 5:40 pm

After doing more research, I can confirm that we have never tested or claimed to support custom forms. I'm not even sure it was an available feature when we initially wrote the integration.

I did find that you can make adjustments to pricing within Shipstation, so this gives you a work-around for the international orders.

https://help.shipstation.com/hc/en-us/a ... clarations

It may not take much to get it working, but until a developer has a chance to review the code, it's hard to say for certain whether we can send in different item values because sometimes the discounts are based on order totals and not individual items.

Thanks
Katie
Thank you for choosing AbleCommerce!

http://help.ablecommerce.com - product support
http://wiki.ablecommerce.com - developer support

User avatar
Katie
AbleCommerce Admin
AbleCommerce Admin
Posts: 2644
Joined: Tue Dec 02, 2003 1:54 am
Contact:

Re: Shipstation and customs form pricing

Post by Katie » Sat Nov 23, 2019 11:55 am

I opened a new enhancement request...

ref. AC9-1350
Thank you for choosing AbleCommerce!

http://help.ablecommerce.com - product support
http://wiki.ablecommerce.com - developer support

User avatar
compunerdy
Admiral (ADM)
Admiral (ADM)
Posts: 1259
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:55 pm

Re: Shipstation and customs form pricing

Post by compunerdy » Mon Nov 25, 2019 12:50 pm

Correct.. as I said in the beginning "The only way to adjust this that I have seen is to go in and edit every items price in shipstation manually. "

This just really sucks when you have 50 or so items and they all have different discounts based on volume discounts. What is the logic with AC not storing a discount as part of the item price instead of doing a separate line item for the discounts? I am sure there is/was a good reason for it, I am just curious.

User avatar
Katie
AbleCommerce Admin
AbleCommerce Admin
Posts: 2644
Joined: Tue Dec 02, 2003 1:54 am
Contact:

Re: Shipstation and customs form pricing

Post by Katie » Mon Dec 02, 2019 6:42 pm

What is the logic with AC not storing a discount as part of the item price instead of doing a separate line item for the discounts?
I don't see how this would be possible. Every price would have to be adjusted when the invoice was created. This would probably cause all kinds of accounting issues.
Thank you for choosing AbleCommerce!

http://help.ablecommerce.com - product support
http://wiki.ablecommerce.com - developer support

Post Reply